V dnešní době je člověk zvyklý získávat pečivo v obchodech, zdatnější kuchtíci se občas sami zmůžou na něco sladkého k odpolední kávičce. Autorky knihy, Iva Trhoňová a Ludmila Gottwaldová, obě odbornice na kváskové pečivo, vás uvedou do světa domácího pečení a ukážou vám, jak snadno a jednoduše připravíte voňavé zázraky přímo ve vaší kuchyni. V úvodu "pekařky" je vysvětleno, z jakých surovin se peče a jaké pomůcky je nutné si obstarat. Další kapitoly se věnují kvásku a rozdílu vůči kvasu, potom... Celý popis

Koupit za 319 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

V dnešní době je člověk zvyklý získávat pečivo v obchodech, zdatnější kuchtíci se občas sami zmůžou na něco sladkého k odpolední kávičce. Autorky knihy, Iva Trhoňová a Ludmila Gottwaldová, obě odbornice na kváskové pečivo, vás uvedou do světa domácího pečení a ukážou vám, jak snadno a jednoduše připravíte voňavé zázraky přímo ve vaší kuchyni. V úvodu "pekařky" je vysvětleno, z jakých surovin se peče a jaké pomůcky je nutné si obstarat. Další kapitoly se věnují kvásku a rozdílu vůči kvasu, potom jeho založení, pěstování a živení... a dostaneme se dokonce až do odborné úrovně ke kvasinkám a bakteriím. Po tomto nevyhnutelném školení se už vrhneme na samotné pečení, následují téměř dvě desítky receptů na kváskové chleby z nejrůzněších druhů mouky a s bohatými přísadami. Další část knihy se věnuje zásadám a technice pečení v remosce a opět zde najdeme tentokrát přes třicet lákavých chlebových receptů. Poté je pár stránek věnovaných domácím pekárnám. Jak bylo na počátku přislíbeno, u chleba nezůstaneme, z kváskového těsta se dají vykouzlit další zázraky - placky, lívance, dalamánky, langoše, slané tyčinky... a jako třešnička na pomyslném dortu je zde i recept na krkonošské kyselo. Aby byl obraz domácího pečení kompletní, přidávají autorky ještě návody na přípravu pochutin k pečivu - domácího žervé, luncheonmeatu, utopenců, uzených makrel, paštiky či lahodného vepřového zavařovaného ve vlastní šťávě. Závěrem si můžete přečíst něco z historie pečení a je zopakováno to nejdůležitější. Vyzbrojeni znalostmi z této úžasné knihy se nyní můžete pustit do svých vlastních domácích experimentů.
Zobrazit více

Parametry

Žánr kuchařky
Rok vydání 2019
Nakladatelství CPress
Autor Iva Trhoňová, Ludmila Gottwaldová
Počet stran 264
Výrobce CPress
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Jazyk české
Váha 774 gramů
ISBN 978-80-264-2397-3
Zobrazit více parametrů